Αρχική arrow NASA
 
 
Τώρα και στην Ελλάδα!

Cycle of lifeΔεδομένου ότι τα προϊόντα της GLOBUS INTERNATIONAL αποτελούν εκπαιδευτικά όργανα σε πολλά σχολεία της Ευρώπης, στόχος της GLOBUS HELLAS είναι να εισαχθούν και στα σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Λιβύης. Κάθε Γυμνάσιο επιβάλλεται να έχει μία Βιόσφαιρα για μελέτη στο μάθημα της Βιολογίας. Κάθε Δημοτικό είναι απαραίτητο να παρέχει στους μαθητές του τη δυνατότητα να διδάσκονται τις βασικές αρχές των μαθημάτων της Βοτανικής και της Ζωολογίας με σύγχρονα εκπαιδευτικά προϊόντα, όπως τα Plantarium και τα Antquarium.
Μέχρι στιγμής το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που έχει Βιόσφαιρα είναι το 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στην Αθήνα.

Συγχρόνως τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως διακοσμητικά είδη και να τοποθετηθούν σε καταστήματα όπως : βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, μαγαζιά με είδη δώρων.


Ο Κύλινδρος

Για τέσσερις μήνες, δύο σφραγισμένοι γυάλινοι κύλινδροι συσκευασμένοι με νερό, φυτά, σαλιγκάρια, γαρίδες και άλλες υδρόβιες μορφές ζωής, άλγη και μικρόβια τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη από το πλήρωμα του Ρωσικού διαστημικού σταθμού.

Το πείραμα για τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων της παρατεταμένης πτήσης στο διάστημα σχεδιάστηκε από δύο μέλη του πληρώματος της Βιόσφαιρας 2. Οι κύλινδροι επέστρεψαν στα τέλη Ιανουαρίου με το πλήρωμα του διαστημοπλοίου Ατλαντίς, το οποίο μετέφερε τα δοχεία στο MIR τον Σεπτέμβριο.

Ο Κύλινδρος

«Πέτυχε. Και αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε μέχρι στιγμής» είπε ο MacCallum . «Είμαστε στη δύσκολη θέση μεταξύ του να γνωρίζουμε αρκετά ώστε να υποθέτουμε αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να είμαστε σίγουροι τι συνέβη». Τα οικοσυστήματα σχεδιάστηκαν περίπου σαν μια κοιλάδα. Η συχνότητα αναπαραγωγής αυτών των δειγμάτων θα μελετηθεί και θα συγκριθεί με άλλα δείγματα που δεν πήγαν στο διάστημα. Ένα μεγάλο δοχείο φιλοξένησε τους δύο κυλίνδρους που περιείχαν τα οικοσυστήματα – μινιατούρες. Οι δίδυμοι κύλινδροι, με 7 ½ ίντσες (19 cm ) ύψος και 3 ½ ίντσες (9 cm ) διάμετρο, ήταν σφραγισμένοι από κάθε πλευρά. Ήταν περιτυλιγμένοι με τέτοιο υλικό ώστε να κρατούν τη θερμοκρασία τους αμετάβλητη. Μία λάμπα φθορίου των 7 Watt τους παρείχε συνεχώς φως για να συντελείται η ανάπτυξη των φυτών, να δημιουργείται τροφή για τα ζώα και να πραγματοποιείται εναλλαγή οξυγόνου - διοξειδίου του άνθρακα. «Είναι πολύ ενδιαφέρον να κάνεις μια μεγάλης διάρκειας έρευνα με φυτά και ζώα στο διάστημα χωρίς να χρειάζονται μηχανές για να κρατήσουν τα φυτά και τα ζώα ζωντανά και χωρίς το πλήρωμα να αφιερώνει πολύ χρόνο για να πραγματοποιήσει το πείραμα», είπε ο MacCallum .

Ο Κύλινδρος «Και αυτό ακριβώς καταφέραμε. Το πλήρωμα του διαστημοπλοίου δεν επενέβη παρά μόνο για να βεβαιωθεί ότι το σύστημα λειτουργούσε. Κυριολεκτικά ήταν αθέατα», είπε η Poynter. «Βρίσκονταν εκεί πάνω για τέσσερις μήνες...».
Οι φαρμακευτικές εταιρίες ενδιαφέρονται για τη δυνατότητα ανάπτυξης στο διάστημα λόγω των αλλαγών του μεταβολισμού υπό τη μικροβαρύτητα. Η τετράμηνη παραμονή επέτρεψε επίσης να ελέγξουμε τα αποτελέσματα της παρατεταμένης μικροβαρύτητας και της υψηλής ακτινοβολίας.
Η συμφωνία του ζευγαριού με τη NASA τους επιτρέπει να πωλούν πιστά αντίγραφα των μικρόκοσμων. Το 5% των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί ως χρηματοδότηση για περαιτέρω πτήσεις και διαστημικές έρευνες.
Η Poynter και ο MacCallum ήταν μεταξύ των οκτώ ανθρώπων που πέρασαν δύο χρόνια ζώντας μέσα στη Βιόσφαιρα 2, ένα πειραματικό κλειστό οικοσύστημα έξω από το Tucson .


Tested on the Space Shuttle